Je vergeet de tijd op de crosstrainer

Heb je ooit op een crosstrainer gestaan? Als dit niet het geval is, kan ik het je wel aanraden het snel te doen, het is namelijk een echte aanbeveling. Ik moet eerlijk toegeven niet zo’n enorme sporter te zijn, het zit mij niet in de genen. Wel vind ik het heerlijk om te bewegen en om in de buitenlucht te zijn. Rennen is voor mij echter niet te doen, want ik heb vrij zwakke knieën. Toen ik dit eens uitlegde aan iemand die fysiotherapeut is, kwam zij met een goed plan, ze vertelde me eens naar de sportschool te gaan en gewoon maar eens uit te proberen hoe het is om op de crosstrainer te staan. Zo geschiedde, want met tegenzin volgde ik haar raad op, maar ik deed het tóch wel. Om heel eerlijk te zijn vond ik het die eerste keer maar zwaar, je lichaam is namelijk nog helemaal niet gewend aan beweging, nog helemaal niet gewend om op die manier te lopen en dergelijke. Maar na enkele minuten begon het te wennen en begon ik te ervaren hoe prettig het is om deze beweging te maken en lekker bezig te zijn. Bovendien vliegt de tijd echt voorbij als je ermee bezig bent, en iedereen kan het lang volhouden. Inmiddels heb ik mijn eigen crosstrainer, die ik thuis onder de porch heb gezet. Ik zit lekker in de frisse buitenlucht en zet een muziekje op en voor ik het weet heb ik zo anderhalf uur op de crosstrainer gestaan.